Sommarfin

Detta gör jag alltid innan jag ska på fest. Tänkte dela med mig av mina rutiner och har någon av er något bra att tilläga eller dela med er av så vill jag gärna höra dem :)

48 timmar före:



Hårborttagning: Nu bör du tänka på att vaxa, epilera, raka, ja ta bort hår helt enkelt. Huden behöver tid att återhämta sig, och givetvis så kan du ju raka dig samma dag, men den grundliga bör göras minst 2 dagar innan. Utslag och liknande kan ta ett tag att försvinna. En grundlig noppning av ögonbrynen kan också vara bra att göra nu.





Planera: Nu kan du kika i necessären och i badrumsskåpet och förbereda allt, t.ex. vässare till ögonpennorna, nagellacksborttagning, fixa något till badet o.s.v. Det är också god tid att testa din makeup, man vill ju inte stå i sista sekunden och jämra sig över hur man ska sminka sig, om man nu har det problemet. Det är ju samtidigt ett bra tillfälle att testa nya färger. Tänk ut också vad du ska ha på dig, jag vet hur det är att vara ute i sista sekunden, och oj vad stressad man blir, givetvis ett bra tillfälle att prova på nya grejer.





Frisören: Om du inte har varit hos frisören innan så kan du gå dit nu, det måste ju vara välvårdat. Tänk ut hur du vill ha ditt hår; utsläppt, uppsatt, hälften hälften...som sagt planera allt!


24 timmar före:




Hemmabehandling: Nu är det dags att ta hand om din hy och skämma bort dig lite. Gör ansiktsmasker, ångbad för både kropp och ansikte, peela en extra gång, tryck ut pormaskar, allt sådant.





BUS: Om du vill ha en snygg bränna så rekommenderar jag Brun Utan Sol, gör det under kvällen, så kommer du att se härligt brun och fräsch ut.


Sov: det är alltid viktigt med sömn, se till att du sover ordentligt och får en rejäl skönhetssömn. Du kommer att slippa påsar, mörka ringar och du kommer att känna dig pigg energisk och kunna festa hela natten. Sov minst 7 timmar och packa gärna in håret, ansikte, händer och fötter. Det ska vara mjukt och lent!


footwc3.jpg

Händer och fötter: Innan du går och lägger dig, under dan, så fixa med ett fotbad och en manikyr och pedikyr. Smörj in noga också!!


6 timmar före:



Slappna av: Om man ska på fest så kan man ju inte gå runt och vara stressad, det blir aldrig bra. Ta god tid på dig och nu är ett bra tillfälle att ta ett avslappnande bad med ljus och så. Massage piggar alltid upp och ger dig energi, du kommer att vara mjuk i hela kroppen och orka dansa tills solen går upp. Om du har en spikmatta, ta en omgång på den, ryggen kommer att ta mycket stryk i alla dansmoves, så varför inte förebygga en ond rygg dagen efter. Om du inte känner för att ligga i badet så kan du gå ut och ta en rask promenad eller en joggingtur, allt för att få massor av energi.


2 timmar före:




Duscha: Nu är det läge att ta en välbehövlig dusch som gör gott för både kropp och själ.  Har du massagemunstycket; bra! Det stimulerar och ger en energisk kick. Ta en väldoftande creme och bara njut. Massera på samma gång för att få fart på blodcirkulationen, använd gärna lite olja också. Smörj in dig i en härligt doftande lotion, gärna med lite shimmer i för att öka lystern.

Fixa doften: Festdoften måste ha tid att lägga sig innan festen, det är väl inte kul om alla svimmar av eller mår illa för att du luktar så himla starkt? Spraya på din favvoparfym och sätt på deo, gicetvis så kan du ju förbättra strax innan och under kvällen, men inte för mycket, det är nu grunden skall läggas. Spraya parfymen på nyckelbenet, i armvecken, vid ljumskarna, i knävecken, på bröstet/brösten och på handlederna.



Makeup: Nu är det dags för sminket, ta god tid på dig att sminka dig, det är ju inte kul att stressa på sig det strax innan det är dags att sticka, men eftersom att du redan vet vad du ska använda och hur det ska se ut så kommer detta inte vara några problem alls. Tänk på att fokusera ögonen, det är din viktigaste egenskap när du flörtar.


Extra!:
För en liten extra touch och lyster så kan du använda ett guldpuder på kindben, läppar, ögonlock, axlar och urringning, men inte för mycket!! Du vill väl inte vara kvällens discokula.


Det viktigaste är att du tar god tid på dig och inte stressar, då kommer festen att bli helt perfekt för en helt perfekt tjej:D Lycka till!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0